Diş Tedavilerinde Anestezi Uygulamasının Avantajları
Ağız ve diş sağlığı tedavilerinde anestezi uygulaması; diş hekimi fobisi olan, korkan yetişkin veya çocuk hastalara, özel gereksinimli bireylere ve lokal anestezinin yetersiz kalacağı pek çok cerrahi operasyonlarda (kist oluşumları, 20 yaş dişleri, çene kırıklıkları vb.) genel anestezi veya sedasyon anestezi uygulaması tercih edilmektedir.
Genel anestezi altında uygulanan ağız ve diş tedavileri, özellikle birden fazla işlem yapılması gereken durumlarda da uygulanabilir. Bu nedenle en önemli avantajı tüm ağız ve diş tedavilerinin tek seferde tamamlanabilmesidir.
Tam teşekküllü merkezimizde modern teknolojik cihazlarla birlikte ağız ve diş tedavileri anestezi altında konforlu ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
Anestezi Altında Diş Tedavileri Nerede Ve Nasıl Yapılmaktadır?
Anestezi altında ağız ve diş tedavileri tam teşekküllü ameliyathane ortamında, uzman anestezi hekimi kontrolünde diş hekimi tarafından yapılmaktadır.
Anestezi altında yapılan ağız ve diş tedavileri için özel olarak üretilmiş mobil diş tedavi ünitesi kullanılarak ağız ve diş tedavileri eksiksiz olarak yapılabilmektedir.
Anestezi Uygulaması Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?
Genel veya sedasyon anestezi uygulanmış hasta, uyandıktan sonra birkaç saat müşahede altında tutulmalıdır. Hastanın tedavi sonrası diş hekimi ziyaretlerine düzenli aralıklarla gelmesi, ağız ve diş sağlığı açısından çok önemlidir.