İstanbul Kent Üniversitesi Diş Hastanesi
X

TEDAVİLER

SAĞLIKLA
Gülümse

İletişim Hattı

444 0 987
Sedasyon Anestezi Altında Diş Tedavileri

Sedasyon Anestezi Altında Diş Tedavileri

Sedasyon Nedir?

Sedasyon, dental fobisi olan kişilere uygulanan diş tedavileri esnasında hastanın yarı uyur hale getirilmesidir. Sedasyon uygulaması, ağız ve diş tedavileri sırasında hastanın hissedebileceği ağrı, endişe ve korkuyu ortadan kaldırmak için geliştirilen anestezi uygulamasıdır. Sedasyon anestezi, hastanın daha rahat bir şekilde tedavi sürecini tamamlamasına yardımcı olur.

Sedasyon uygulamasında kullanılan ilaçlar ve dozları kişilerin yaşına, tıbbi geçmişine ve cinsiyetine bağlı olarak değişiklik gösterir. Genel olarak, sedasyon işlemi sırasında hafif sakinleştirici ve ağrıyı azaltıcı etkisi olan ilaçlar kullanılır.

Sedasyon Anestezi Nasıl Uygulanır?

Ağız ve diş tedavisinin sedasyon anestezi altında yapılması planlanıyor ise anestezi uzmanı ile görüşme gerçekleştirilir. Bu görüşme sırasında sedasyon anestezi hakkında bilgilendirme yapılır. Aynı zamanda hastanın tıbbi özgeçmişi öğrenilir ve basit bir fizik muayenesi ile sedasyon anestezi uygulaması için bir sakınca olup olmadığı değerlendirilir.

Sedasyon anestezi uygulanacak ise tedaviye aç gidilmelidir. Bu sayede sedasyon anestezi sonrasında yaşanabilecek mide bulantısı gibi şikayetler minimuma indirilebilir. Ağız ve diş tedavilerine başlamadan önce hastalara damar yolu açılır ve anestezi ilacı damar yolundan vücuda enjekte edilir. Ardından, ağız ve diş tedavisine başlanabilir.

Sedasyon Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Sedasyon anestezi uygulamasının avantajı, diş tedavilerinin hasta açısından konforlu bir süreç eşliğine tamamlanıyor olmasıdır. Hastaların bazı durumlarda uzun süreli diş tedavisinden geçmesi gerekebiliyor, çok sayıda diş çürüğünün olması gibi durumlarda; tek bir seans içerisinde tüm ağız ve diş tedavilerinin yapılabiliyor olması da önem taşıyan avantajlar arasında yer alıyor.

Sedasyon Anestezi Uygulaması Ile Hangi Diş Tedavileri Yapılabilir?

Sedasyon anestezi yöntemiyle birçok diş tedavisi ve yapılabilmektedir. Sedasyon yöntemiyle uygulanabilen tedaviler ise;

  • Diş çekimi,
  • Kanal tedavisi,
  • Dolgu işlemleri,
  • İmplant tedavileri,
  • Tüm cerrahi tedavilerdir.

Sedasyon Anestezinin Etkisi Ne Kadar Sürer?

Sedasyon anestezi uygulaması, tedaviden kısa bir süre sonra sona erdirilir. Kısa bir süre sonra hasta herhangi bir işlem geçirmemiş gibi hisseder.

Sedasyon Anestezi Uygulamasında Ağrı Hissedilir Mi?

Sedasyon anestezi uygulamasında, anestezi doktoru tarafından hastaya sakinleştirici ilaç verilir. Bu sayede hasta tolere edemeyeceği bir acı hissetmez.

Sedasyon Anestezi Uygulaması Kimlere Uygulanabilir?

Sedasyon anestezi yöntemi, herhangi bir alerjik rahatsızlığı bulunmayan herkese uygulanabilen anestezi yöntemidir. Diş hekimliğinde korkulu, endişeli hastalarda, özel gereksinimli bireylerde, çocuk ve yetişkin hastalarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Sedasyon Anestezi Hangi Durumlarda Uygulanabilir?

Diş hekimi veya iğne korkusu olanlara, mide bulantısı, kusma refleksleri sebebiyle diş tedavisini yaptıramayan bireylere ve çocuklara uygulanan anestezi yöntemidir. Birden fazla diş tedavisinin yapılması gereken durumlarda hasta sedasyon anestezi yöntemiyle uyutularak uzun süreli işlemler tek seansta tamamlanabilir.

Sedasyon Anestezi Hangi Hekim Tarafından Uygulanmaktadır?

Sedasyon, anestezi uzmanı tarafından uygulanır. Tedavi devam ettiği sürede hastanın yaşamsal fonksiyonları takip edilir. Tedavi sona erip hasta uyandığında yaşadığı ağrı ve sesleri hatırlamaz.

Sedasyon Anestezi Uygulaması Ile Tek Seansta Diş Tedavileri Tamamlanabilir Mi?

Sedasyon anestezi uygulaması ile ağız ve diş tedavisi yaptırmanın en büyük avantajlarında biri de tek seferde birden fazla dişin tedavisinin bitirilebilmesidir.

TEDAVİLER

Dijital Gülüş Tasarımı

Dijital gülüş tasarımı, dijital teknolojileri kullanarak kişiye özel oluşturulmuş estetik bir gülüş tasarımıdır.

İmplant Tedavisi

Travma, çürük ve diş eti hastalıklarından dolayı kaybedilen dişlerin yerine uygulanan vida şeklinde yapay diş kökleridir.

Zirkonyum Diş Kaplama

Zirkonyum diş kaplama, zirkonyum malzemesi kullanılarak diş yüzeylerine yapılan kaplama işlemine zirkonyum kaplama denir.

Şeffaf Plak

Braketsiz ve metal diş teli kullanılmayan tedavi yöntemlerinden biri olan şeffaf aparey ya da farklı bir deyişle alignerlar, dişlerdeki çapraşıklık, sıkışıklık ve seyreklik gibi problemlerin tedavisinde kullanılır.

Kanal Tedavisi

Kanal tedavisi, dişin merkezindeki damar ve sinir paketinin; yani bir bağ dokusu olan ‘pulpanın’ çıkarılmasıdır.

Estetik Diş Hekimliği (Hollywood Gülüşü)

Gülüş estetiği olarak bilinen Hollywood Smile uygulaması inci gibi dişlere sahip olmak isteyen hastalarımıza önerdiğimiz ve daha ilgi çekici, parlak, aralarında boşluk olmayan, temiz ve sağlıklı bir görünüm yaratmasından dolayı hastalarımız tarafından sıklıkla tercih edilen uygulamadır.

Kompozit Lamina

Kompozit lamina tekniği kişilerin doğal dişlerini aşındırmadan ya da minimum aşındırma yapılarak hastaya uygun kompozitin küçük tabakalar halinde diş yüzeyine yerleştirilip estetik görüntü verilerek, LED ışıkla sertleştirilmesidir.

Porselen Kaplama

Farklı nedenlerden oluşan yaralanmalar, çürük veya diş eti rahatsızlıklarından kaynaklı diş kayıpları ve çevre dokularındaki eksiklikleri tamamlayan ve dişlerin korunması için dişlerin üzerlerinin diş şeklindeki materyaller ile kaplanması işlemidir.

Sinüs Lifting

Dental implant tedavisi uygulanacak hastalarda, implant için üst çenedeki molar ve premolar dişler bölgesinde gerekli olan vertikal mesafe yeterli değilse, kemik yüksekliğini artırmak amacıyla sinüs lifting işlemi uygulanır.

Fissür Örtücü Uygulaması

Fissür örtücüler, dişlerin çiğneme ve düz yüzeylerinde bulunan girinti ve çukurcukları örterek, dişlerin çürümesini önlemeyi hedefleyen koruyucu uygulamalardır.

Diş Beyazlatma

Dişlerin kendi renginden birkaç ton açık hale getirilmesine diş beyazlatma işlemi denilmektedir.

Diş Teli Uygulamaları

Diş teli uygulamaları, dişlerin doğru pozisyonlarda çene üzerinde yerleşmelerine yardımcı olur.

Diş Çekimi – Gömülü Diş Çekimi

Diş çekimi işlemi dişin kemikteki yuvasından çıkarılması işlemidir. 

Diş Eti Çekilmesi

Dişi çevreleyen destek dokuların yumuşak dokular bölümündeyse, buna gingivitis diyoruz.

Fluroid Uygulaması

Fluorid uygulaması dişlere yüzeysel olarak vernik ya da jel formunda fluor sürülmesi/bekletilmesidir.

Artrosentez (Çene Eklemi) Tedavileri

Artrosentez; çene eklemi hastalarını tedavi etmek için çene ekleminin steril sıvı ile yıkandığı bir tedavi yöntemidir.

Dolgu Tedavileri

Diş çürükleri, diş aşınmaları, kırıklar, şekil bozuklukları, renklenmeler gibi çok sıklıkla görülen problemler diş dolgu tedavileri ile çözümlenir.

Diş Taşı Temizliği

Diş taşı temizliği, dişlerin yüzeyindeki var olan plak ve diş taşlarının kaldırılması, bunun akabinde de dişlerin yüzeylerinin cilalanarak temizlenmesi esasına dayanır.

Gummy Smile

Gummy Smile (Diş Eti Gülüşü), konuşurken veya gülerken üst diş etlerinin olması gerekenden daha fazla görünmesine denir.

Ortognatik (Çene) Cerrahi

Ortognatik (çene) cerrahi, çene iskelet yapısında ileri derece bozukluk olan yani diş pozisyonları ve alt – üst çene pozisyonlarının olması gerektiği gibi olmadığı durumlarda uygulanan bir tedavi yöntemidir.

Genel Anestezi Altında Diş Tedavileri

Genel anestezi, cerrahi uyaranın neden olabileceği ağrı ve refleks yanıtların ilaçlar ile kontrolünün sağlandığı geçici bilinç kaybı (derin uyku hali) durumunu ifade eder.

Whatsapp'tan Yazın
Online Randevu