Kompozit Lamina
Kompozit Lamina Nedir?
Kompozit lamina tekniği kişilerin doğal dişlerini aşındırmadan ya da minimum aşındırma yapılarak hastaya uygun kompozitin küçük tabakalar halinde diş yüzeyine yerleştirilip estetik görüntü verilerek, LED ışıkla sertleştirilmesidir. Dişin uygun forma getirilmesi ile dişler cilalanarak tedavi bitirilir. Amaç estetik ve fonasyonun sağlanmasıdır.
Kompozit Lamina Kimlere Uygulanabilir?
Diş renklenmelerinde beyazlatma işlemine rağmen başarılı sonuç alınamayan, diastema (dişler arası boşluk) ve dişlerinde ileri derece çürükler, madde kaybı (travma vb. sebeple kırık), aşınmış dişleri olan kişilere kompozit lamina restorasyonu uygulanabilir. Hafif çapraşıklık tedavilerin de hasta ortodontik tedavi istemiyorsa uygulanabilir.
Kompozit Lamina Ömrü Ne Kadardır?
Ağız hijyenlerinin iyi sağlanması, dişlerle ısırma koparma işlemi yapılmadan ve 6 ayda bir diş hekimi kontrollerin ile uzun yıllar kullanılabilir.
Kompozit Lamina Avantajı Nedir?
- Tek seansta uygulanabilir.
- Doğal dişe yakın restorasyonlardır.
- Porselen laminalara göre maliyet olarak daha uygundur.
- Estetik ve hastalarda daha az stres oluştururlar.
- Kırık oluşursa kolayca tamir edilebilir.
Kompozit Lamina Kimlere Uygulanmaz?
Diş ve çene sıkma, tırnak yeme ve kapanış bozukluğu olan hastalarda bu teknik önerilmez. Kişinin diş sıkma sorunları gece plağı ya da botoks tedavisi ile çözülebiliyorsa tedavi uygulanabilir.
Kompozit Lamina Tedavisi Uygulayacak Kişiler Nelere Dikkat Etmelidir?
İşlem öncesi kompozit lamina tekniğinin uygulanmasında Restoratif Diş tedavileri alanında uzman hekimler tarafından uygulanmalıdır. Hekimin teknik bilgisi ve estetik görüntü verebilmesi tedavinin başarısı açısından önem arz etmektedir.
Kompozit Lamina Restorasyonu Sonrası Nelere Dikkat Edilir?
- İlk 2 saat yeme içme yapılmaz.
- Ön dişlerle ısırma koparma işlemi yapılmamalıdır.
- Çay kahve tüketiminden uzak durulmalıdır.
- Ağız hijyenin düzenli sağlanmalıdır.
- 6 ayda bir düzenli diş hekimi kontrolüne gidilmelidir.