Diş Çekimi – Gömülü Diş Çekimi
Diş çekimi işlemi dişin kemikteki yuvasından çıkarılması işlemidir. Genellikle tedavisi mümkün olmayan durumlarda diş çekimine başvurulur. Diş çekimi sırasında ağız içi steril olması ön koşuldur.
20 Yaş Dişlerinin Çekimi Her Zaman Gerekli Midir?
Gömülü diş çekiminde; 20 yaş dişlerinin çekilmesi gerekiyorsa, gereklilik gösterebilir. Bazı 20 yaş dişleri düzgün çıkar bazıları horizontal çıkar bazıları çıkamadığı için bulunduğu yerde kist meydana getirir. Bütün bu sayılanlar 20 yaş dişi için çekim endikasyonlardır. Bu gibi durumlarda öncelikle diş hekimine başvurulması gerekir. Normal çıkan bir diş, diş arkında yerini almışsa çekilmesine gerek kalmayabilir.
Diş Çekimi Sırasında / Sonrasında Ağrı Hissedilir Mi?
Diş çekimi işlemi anestezi altında gerçekleştirilir ve bu esnada ağrı hissetmezsiniz fakat tedavi sonrasında az da olsa ağrılarınız olabilir. Yanakta olan dişin pozisyonuna göre şişlik oluşması kişiden kişiye farklılık göstermektedir.
Diş ağrılarına benzer sorunlar yaşıyorsanız diş hekiminize başvurarak muayene olabilirsiniz. Çekilmesi gereken diş/dişlerinizin çekilmesini sağlayarak diğer dişlerinizin zarar görmesini önleyebilir, ağız ve diş sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Diş Çekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Diş çekimi yapılan bölge üzerine kanama kontrolü için tampon yerleştirilmektedir. 20-30 dk. süreyle tamponun ısırılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra 24 saat çok sıcak yiyecek ve içeceklerden, alkol-sigara ve asitli içeceklerin kullanılmamasına özen gösterilmelidir. Çekim sonrasındaki gece yüksekçe bir yastıkla yatılmalı ve doktorun reçete ettiği ilaçlar uygun şekilde kullanılmalıdır. Cerrahi çekim sonrasında yanakta ödem oluşumu görülebilir. Ödemi minimalize etmek için işlem sonrası ilk 24 saat soğuk buz uygulaması yapılması gerekmektedir. Hızlı ve yeterli yapılan cerrahiyi takiben fazla ağrı oluşmaz ve oluşan ağrı hafif ağrı kesicilerle kolaylıkla kontrol altına alınabilir.
İlginizi çekebilecek; Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Diş Çekimi – Gömülü Diş Çekimi Fiyatları
Diş çekimi – gömülü diş çekimi fiyatları; hastaların diş problemlerine yönelik olarak diş hekiminin yapacağı teşhis ve tedavilere göre belirlenir.
Diş çekim fiyatları, çekilecek dişin yapısına, çekilmesi gereken dişin sayısına, diş çekim yöntemlerinden hangisinin tercih edileceğine, kullanılan ekipmanlara ve ilave tedavilere ihtiyaç olup olmadığına göre belirlenmektedir.